Århus Elite
Aarhus Elite +45 89386000

Aarhus Elite fastholder forventningerne

d. 22. februar 2017

I overensstemmelse med reglerne for børsnoterede selskabers afgivelse af periodemeddelelser aflægger Aarhus Elite A/S hermed halvårsrapport for perioden 1. juli - 31. december 2016.

Hovedpunkter:

  • Periodens resultat udviser et underskud på 2,6 mio. kr., hvilket er en nedgang på 0,7 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. Resultat af primærdrift (EBIT) udviser en nedgang på 0,2 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år.
  • Koncernens omsætning er steget til 54,6 mio. kr. fra 49,1 mio. kr. i samme periode sidste år. Udviklingen kan primært begrundes med den positive udvikling i sponsorindtægter.
  • Eksterne omkostninger er steget med 2,9 mio. kr. fra 20,1 mio. kr. i samme periode sidste år til 23,0 mio. kr., hvilket primært relaterer sig til gennemførelse af arrangementer. Personaleomkostninger er steget med 2,8 mio. kr. fra 28,6 mio. kr. i samme periode sidste år til 31,4 mio. kr., hvilket primært skyldes investering i den sportslige sektor og i den nye tilskuerstrategi.
  • Pengestrømme vedrørende drift er i regnskabsperioden positive med 0,2 mio. kr. mod negative 2,1 mio. kr. i samme periode sidste år. Pengestrømme fra investeringer er negative med 1,3 mio. kr., primært som følge af køb af kontraktrettigheder. Der har ikke været nogen finansieringsaktiviteter i perioden. Den totale likviditetsvirkning i perioden er som følge heraf negativ med 1,1 mio. kr.
  • Egenkapitalen udgør pr. 31. december 2016 33,5 mio. kr. i forhold til 35,1 mio. kr. sidste år. Likvide beholdninger inkl. værdipapirer udgør 16,9 mio. kr. Koncernen har dermed et tilfredsstillende kapitalberedskab.
  • Forud for forårssæsonens sidste 4 kampe i grundspillet ligger AGF på en 11.-plads i Alka Superliga, syv point fra top 6, som giver adgang til mesterskabsslutspillet. AGF er fortsat med i pokalturneringen, hvor holdet spiller 8.-delsfinale mod Horsens i marts 2017.
  • Sportschef Jens Andersson meddelte i slutningen efteråret, at han ikke ønskede at forlænge sin kontrakt, der havde udløb sommeren 2017. I den givne situation fandt alle parter, at det var mest hensigtsmæssigt at foretage et skifte på posten allerede efter efterårssæsonens afslutning. Peter Christiansen, der siden januar 2016 havde fungeret som chefscout, blev forfremmet til ny sportschef.

Forventninger
Ledelsen fastholder forventningerne til årets resultat for hele regnskabsåret 2016/17, som er et resultat mellem 3 og ÷3 mio. kr., samt en omsætning i et niveau på 115 mio. kr.

Adm. direktør Jacob Nielsen udtaler:

"Vi følger fortsat den plan, vi har lagt for den kommercielle udvikling, og resultatet for halvårsregnskabet er inden for rammen af vores forventninger. Men affødt af de sportslige resultater - pr. 31.12.2016 en 11.-plads i Alka Superligaen - der ikke modsvarer vores målsætning om, at vi fra denne sæson skal være en fast del af mesterskabsslutspillet, og dermed en placering i top 6, må vi også erkende, at vi er i den lave ende af vores forventninger.

De manglende sportslige resultater i første halvår i sæsonen 2016/2017 betyder lavere tilskuer- og tv-indtægter end forventet. Til gengæld har vi haft en tilfredsstillende sponsorvækst, der svarer til det forventede.

Indfrielse af den sportslige målsætning om en plads i mesterskabs-spillet anses med nederlaget til AaB i forårets første kamp som urealistisk. Målet for den resterende del af sæsonen er at opnå så god en placering udenfor top 6 som muligt. Vi kan med en plads i 8.-delsfinalen i DBU Pokalen stadig nå at gentage finalepladsen fra 2016.

Vores mål er at skabe en økonomi i balance, sideløbende med at vi udvikler vores sportslige sektor. Vi er på vej, men langtfra i mål endnu. Det kræver fortsat hårdt arbejde, ydmyghed og opbakning fra hele Aarhus, hvis vi skal lykkes".

 

 

Tilbage

SENESTE NYHEDER
NYHEDSKATEGORIER
Copyright © 2005 - 2017 Aarhus Elite A/S